התקפי חרדה

 

התקפי חרדה/Panic Attack הידועים גם כהתקפי פאניקה. למעלה מ-50% מהאוכלוסייה חוותה לפחות פעם אחת בחייה התקף חרדה. מדובר ברמה גבוהה של חרדה המופיעה באופן פתאומי, ומתבטאת באופן פיסי-דפיקות לב מואצות, רעד, הזעת יתר, ובתחושות של העדר שליטה, תחושה שהולכים להשתגע או למות ותחושה של נתק מהגוף. התקף הפאניקה חולף כלעומת שבא לאחר מספר דקות. מכיוון שהסימפטומים בהתקף חרדה הם גופניים חווי ההתקף מפרשים אותם לעיתים קרובות בטעות כהתקף לב. כאשר האדם חווה באופן תדיר את התקפי החרדה , יש כניסה ללופ בעייתי אשר גורם לאדם להיות חרד באופן קיצוני מלחוות שוב את התקף החרדה. לופ זה גורם לאדם לצמצם את פעילויותיו ופוגע קשות באיכות חייו. צמצום קיצוני עלול להוביל להפרעה שנקראת אגורפוביה- חשש ממקומות אשר עשויים לעורר התקף נוסף,בד"כ מקומות אשר נחווה שם לפחות התקף חרדה אחד, או מקומות שבהם לא ניתן יהיה לקבל עזרה באופן מיידי.

להרחבה נוספת לגבי אגורופוביה ניתן לקרוא באתר בחלק המתייחס לפוביות.

 

                                

תסמינים פיזיולוגיים:

 

דופק לב מואץ

רעד בכל הגוף

חיוורון

הזעה מוגברת

נשימה מהירה

סחרחורת

חווית חנק

כאב ראש ייחודיים

 

תסמינים קוגנטיביים:

 

הסימפטומים הקוגניטיביים של התקף החרדה מאופיינים קודם כל בתחושה או בוודאות מצד האדם, שמשהו ממש רע עומד לקרות. ראשית מגיעים הסימפטומים הפיזיולוגים ולאחר מכן מגיעות המחשבות/פרשנות המסתמכת על הסימפטומים הפיזיולוגיים. כנראה שמשהו רע קורה לגוף שלי. האדם בטוח שהוא הולך להשתגע או למות.

במקביל ישנה תחושה של דה-ראליזציה- הבנה שהפרשנות השלילית לא באמת תתממש, ושל דה-פרסונליזציה חוויה של האדם כנמצא מחוץ לסיטואציה וצופה על הכל מהצד.

 

 

 

 

 

 

תסמינים רגשיים:

  

הרגש הדומיננטי בהתקף חרדה הוא הבעתה – חרדה ופחד גדולים מאובדן השפיות או מאבדן החיים. תסמינים נוספים שמתלווים לעיתים להתקף החרדה הן מבוכה (מאיך שאנשים רואים אותם בזמן ההתקף במיוחד כאשר התקף החרדה מתרחש כשהם נמצאים בסביבה של אנשים אחרים שאינם מוכרים להם),וחוסר אונים אותם הם חווים מול ההתקף.

 

טיפול אפקטיבי בהתקפי חרדה:

 

לפני שנסווג את הטיפולים האפקטיביים להתקפי חרדה,ישנן שתי המלצות כפעולת מנע להישנות של ההתקפים:                                                               

1.להימנע מעישון והפחתה עד כמה שאפשר של שתיית קפה ומשקאות מעוררים אחרים.  

 

2.ביצוע פעילות גופנית באופן קבוע. מסייעת בפריקת דחק, הרגעת הגוף והגברת השליטה על הפיסיולוגיה של הגוף, כל זה מאפשר הפחתת תדירותם של התקפי החרדה.

 

טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT: הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי נמצא יעיל מבחינה מדעית לטיפול בהפרעות חרדה ופאניקה. טיפול זה כולל מרכיבים של העברת מידע פסיכולוגי, ניטרול מחשבות שליליות והבנייתן מחדש, חשיפה ואימון של תגובות החרדה.

                                                                   

ביופידבק:  שימוש במכשיר אשר מודד תגובות פזיולוגיות שונות כגון לחץ דם או קצב פעימות הלב. המטופל נחשף למאפייני תגובותיו הפיזיות כאשר הוא נחשף לחרדה, ובמקביל לומד טכניקות הרפייה מגוונות אשר מסייעות לו בשליטה על תגובותיו כשעולה התקף החרדה. למידה והרפייה זו מאפשרות לו להתמודד בזמן אמת עם התקף הפניקה ולהפחית חרדה באופן משמעותי.

 

היפנותרפיה: ההיפנוזה מאפשרת לטפל בחרדה, מכיוון שבסיס הטיפול ההיפנוטי הינו טיפול באדם ללא מנגנוני ההגנה שהוא "לובש" על התת מודע שלו ללא הפסק ועל ידי כך,ניתן להציע לאדם בצורה קלה יותר אמונות ודרכי התמודדות אוטומטים ואפקטיביים עם החרדה שעד הטיפול ההיפנוטי היו נעצרים ע"י מנגנוני ההגנה שחוסמים את הכניסה למודע.   

                                   

טיפול תרופתי: הטיפולים התרופתיים שנמצאו יעילים להתמודדות עם התקפי חרדה ופאניקה,הם בעיקר תרופות מהמשפחות הבאות: SSRI, SNRI ,MAOI.

NLP נל"פ - ניתוב לשוני פיזיולוגי/עצבי

Neuro Linguistic Programming: 

 

מתודולוגיית ה- NLP מציעה טיפול חדשני, ממוקד, קצר מועד והכי חשוב אפקטיבי, המאפשר לאדם להכיר את שורש החרדה וחשוב אף יותר את ייצוגה במוחו של האדם החרד. כך ניתן להפחית משמעותית את העוררות החשמלית במוח וכפועל יוצא להחזיר לעצמו את תחושת הבטחון והשליטה. על פי תפיסה זו, יש לחלק החרד איזושהי כוונה חיובית עבורנו, או לפחות כך הייתה לו במקור.הבנת הכוונה החיובית של החלק החרד הינה אחד המפתחות לנטרול החרדה ע"י כך שהוא מאפשר למצוא דרכים אפקטיביות יותר לחוש בטחון ורגיעה.

ב-NLP אנו מחברים את האדם למשאביו הטבעיים ומשתמשים בטכניקות שונות ל”תכנות מחדש” של המוח ושינוי הייצוגים הפנימיים שיוצרים את החרדה. בשיטות אלו אנו משיגים תוצאות מדהימות בתהליך קצר מאוד. לעיתים קרובות ניתן להכחיד הישנות של התקפי החרדה אפילו בשני מפגשים טיפוליים בלבד. באמצעות הליכי NLP מדויקים, ניתן להעלות את הייצוג החרדתי ולאחסן אותו מחדש בצורה שונה לעומת האחסנה הראשונית שלו. תקופת האחסון מחדש בדרך החדשה נמשכת עד ימים בודדים ולעיתים אפילו שעות בודדות בלבד ונקראת גיבוש. כאשר הגיבוש מושלם, אותו זיכרון יישלף בעתיד בייצוגו החדש ובמקרה של התקפי חרדה, תקודד החוויה לחוויה מרוככת מבחינת העירור החשמלי החרדתי או אף תעבור טרנספורמציה לחוויה ניטרלית לחלוטין.  

                           

2-5 מפגשים למזעור משמעותי ואף נטרול ההפעלה החשמלית של החרדה.

לבירור פרטים נוספים ועלות המפגשים, ניתן ליצור עימי קשר ב-050-7517586 , או להשאיר פרטיכם בטופס שבתחתית העמוד.

 

 

 

הפרעת חרדה מוכללת

Generalized Anxiety Disorder

 

אנשים הסובלים מהפרעת חרדה מוכללת,עוסקים בחשיבה דאגנית רבוית מתח במשך החלק הארי של יומם. הדאגה אינה נובעת ממאורעות מציאותיים וממשיים, אלא מצויה באופן תמידי.

בתחילת דרכה בתחילת שנות ה-80 של המאה הקודמת, הפרעת החרדה המוכללת שימשה כאבחנה עבור מטופלים שלא התאימו לאבחנה של הפרעות חרדה אחרות. רק לקראת סוף שנות ה-80 הפרעת חרדה מוכללת הוגדרה באופן ספציפי כדאגה חרדתית מתמדת וכרונית.

 

שכיחות הסובלים מ- GAD היא 5-8% מהאוכלוסייה. ההפרעה פוגעת ביותר נשים לעומת גברים, ובכ-50% מהמקרים מתחילה לפני גיל 20.

העיסוק הדאגני מעבר להשפעתו על מצב הרוח, פוגע באופן ניכר ביכולת התפקוד שלהם. המחשבות הינן בעלות אופי חודרני ושאינו נשלט. בניגוד לפחד, רגש אשר מתעורר בנו אל מול גירוי מאיים הנמצא בסביבתנו בהווה - חרדה מוכללת מאופיינת על ידי הדאגה לאשר יתרחש בעתיד.

ישנם תחומים בחיים אשר לרוב מעוררים חרדה יותר מתחומים אחרים: עניינים כספיים, נושאי בריאות, תפקוד בעבודה ועוד. כאשר עולה חרדה בתחומים החשובים והמטרידים יותר בחיים, אם היא תופסת חלק ניכר מהיום או מהווה נטל רגשי נפשי, יש לשקול לגשת לאבחון מקצועי.
 

אבחון:

 

כדי להיות מאובחן כסובל מהפרעת חרדה מוכללת, על האדם לסבול מתסמיני  דאגנות מופרזת בנוגע למספר היבטי חיים למשך שישה חודשים לפחות.  דאגנות זו תחרוג בהרבה מקו הנורמה ותפגע בתפקודו באופן מובהק ו/או יחווה סימני מצוקה קשים כתוצאה מדאגנות זו. מבחינה אבחונית תפיסת האדם את דאגתו צריכה להיות כבלתי ניתנת לשליטה, ולסבול משלושה מתוך ששת הסימפטומים הבאים:

 

  • קושי בלהתרכז
  • עייפות כרונית
  • דריכות מתמדת וחוסר מנוחה
  • מתח שרירים
  • קשיי שינה
  • עצבנות ורגזנות

 

 טיפול אפקטיבי ב-GAD

 

 

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי- בטיפול זה ניתן דגש על שליטה במחשבות המניעות אותנו כך שהמטופל יוכל לזהות בכל עת את המחשבות הדפקטיביות אשר פוגעות בו ולשנות אותן למחשבות אפקטיביות וחיוביות. במקביל מזהים את ההתנהגויות המתקשרות לדאגה ומחליפים אותן בהתנהגויות מועילות ואפקטיביות. המטרה המרכזית בטיפול זה, היא להעניק למטופל את הידע והכלים שיקנו לו שליטה מרבית ברגשותיו ובמחשבותיו.

 

ביופידבק- שימוש במכשיר אשר מודד תגובות פזיולוגיות שונות כגון לחץ דם או קצב פעימות הלב. המטופל נחשף למאפייני תגובותיו הפיזיות כאשר הוא נחשף לחרדה, ובמקביל לומד טכניקות הרפייה מגוונות אשר מסייעות לו בשליטה על תגובותיו כשעולות המחשבות החרדתיות. למידה והרפייה זו מאפשרות לו להתמודד בזמן אמת עם הדאגה הכרונית ולהפחית חרדה באופן משמעותי.

 

היפנותרפיה-ההיפנוזה מאפשרת לטפל בדאגה ובחרדה, מכיוון שבסיס הטיפול ההיפנוטי הינו טיפול באדם ללא מנגנוני ההגנה שהוא "לובש" על התת מודע שלו ללא הפסק ועל ידי כך- ניתן להציע לאדם בצורה קלה יותר אמונות ודרכי התמודדות אוטומטים עם החרדה שעד הטיפול ההיפנוטי היו נעצרים בפני מנגנוני ההגנה שחוסמים את הכניסה למודע.   

                                   

טיפול תרופתי-הטיפול התרופתי המקובל במקרה זה הוא טיפול בתרופות המשפיעות על רמות הסרוטונין במוח. בנוסף מקובל גם טיפול בבנזודיאזפינים, אשר עשוי להינתן כטיפול מיידי למצב אקוטי או על בסיס יומי למשך מספר שבועות.

 

NLP נל"פ - ניתוב לשוני פיזיולוגי/עצבי

Neuro Linguistic Programming-   

מתודולוגיית ה- NLP מציעה טיפול חדשני, ממוקד, קצר מועד והכי חשוב אפקטיבי, המאפשר לאדם להכיר את שורש החרדה וחשוב אף יותר את ייצוגה במוחו של האדם החרד. כך ניתן להפחית משמעותית את העוררות החשמלית במוח וכפועל יוצא להחזיר לעצמו את תחושת הבטחון והשליטה. על פי תפיסה זו, יש לחלק החרד, לאותה דאגנות איזושהי כוונה חיובית עבורנו, או לפחות כך הייתה לה במקור.הבנת הכוונה החיובית של החלק החרד הינה אחד המפתחות לנטרול החרדה ע"י כך שהיא מאפשרת למצוא דרכים אפקטיביות יותר לחוש בטחון ורגיעה.

ב-NLP אנו מחברים את האדם למשאביו הטבעיים ומשתמשים בטכניקות שונות ל”תכנות מחדש” של המוח ושינוי הייצוגים הפנימיים שיוצרים את החרדה. בשיטות אלו אנו משיגים תוצאות מדהימות בתהליך קצר מאוד. לעיתים קרובות ניתן להכחיד הישנות של התקפי החרדה אפילו בשני מפגשים טיפוליים בלבד. באמצעות הליכי NLP מדויקים, ניתן להעלות את הייצוג החרדתי ולאחסן אותו מחדש בצורה שונה לעומת האחסנה הראשונית שלו. תקופת האחסון מחדש בדרך החדשה נמשכת עד ימים בודדים ולעיתים אפילו שעות בודדות בלבד ונקראת גיבוש. כאשר הגיבוש מושלם, אותו זיכרון יישלף בעתיד בייצוגו החדש ובמקרה של התקפי חרדה, תקודד החוויה לחוויה מרוככת מבחינת העירור החשמלי החרדתי או אף תעבור טרנספורמציה לחוויה ניטרלית לחלוטין.                                               

 

 

5 מפגשים למזעור משמעותי ואף נטרול ההפעלה החשמלית של החרדה.

לבירור פרטים נוספים ועלות המפגשים, ניתן ליצור עימי קשר ב-050-7517586 , או להשאיר פרטיכם בטופס שבתחתית העמוד.

 

 

כל הזכויות שמורות. יחיאל שפירא – יצירת תהליכי שינוי משני חיים!

 

Site by Armadil

צרו קשר

Thank You!

The form has been successfully sent.

* נא הקלד את שמך

* נא הקלד את שמך

* נא הקלד את שמך

* נא הקלד את שמך

צרו קשר

 

יחיאל שפירא

יצירת תהליכי שינוי משני חיים!

 

050-7517586

shapira.yechiel@gmail.com