NLP-מה זה בכלל ?

 

לאחרונה אנו נחשפים יותר ויותר לגישה מתודולוגית מרעננת שנקראת-NLP. רובנו, יצא לנו לפחות לשמוע את המושג או אולי אף להתנסות בכלי כזה או אחר באמצעות השיטה. חלקנו מכירים את המילים שעומדות מאחורי ראשי התיבות N.L.P שהן אגב: Neuro Linguistic Programming, ומי שלמד את ההכשרה הבסיסית בשיטה גם מבין את החיבור של שלושת מרכיבים אלו. אז מה זה NLP ואיך הוא יכול לעזור לך לעשות את השינוי המיוחל בין אם זה ברגש, בדפוסי חשיבה או בהתנהגות?                           

 

ה-NLP מכונה לעיתים קרובות 'חוברת הוראות ההפעלה של המוח", והאמת היא שישנן הרבה מאוד הגדרות ל-NLP ואני מביא את האופן בו אני רואה ומבין את המתדולוגיה.  שיטת ה-NLP בוחנת את הדרך שבה אנו מתקשרים עם עצמנו ועם אחרים, תקשורת וורבלית וא-וורבאלית כאחד. ה -Neuro מייצג את החלק הנוירולוגי, את מערכת העצבים. Linguistic - מייצג את מערכות הסמלים בהם אנו משתמשים, וביניהם השפה. ה-Programing מייצג את ארגון התבניות והתהליכים דרכם אנו מעבדים את המידע, או בשפה פשוטה, כיצד כל אלו פועלים יחד כדי ליצור תוצאות אפקטיביות או דפקטיביות בחיים שלנו. זהו צבר של מגוון רחב של טכניקות, שיטות ומודלים המאפשרים הבנה ויישום של תקשורת והתנהגות אפקטיביים. הבנת המודלים הללו יכולה לחולל שינוי חיובי עבורך ועבור אחרים."

 

מייסדי התחום: ד"ר ריצארד בנדלר (Richard Bandler) ושותפו פרופ' ג'ון גרינדר (John Grinder) מגדירים זאת כך: " NLP היא גישה של סקרנות שאינה יודעת גבול לגבי בני אדם, עם מתודולוגיה שמשאירה מאחוריה שובל של טכניקות."  (בנדלר)                                                                                                                                                                                                              

האסטרטגיות, הכלים והטכניקות של ה-NLP מייצגים הזדמנות שאין דומה לה לחקר התפקוד האנושי, או ליתר דיוק, אותו תפקוד נדיר ובעל ערך אשר ידוע כגאונות"(גרינדר).

 

האופן שבו גרינדר ראה את ה- NLP, למעשה מגדיר אותה כ-"מדע המצוינות". הגדרה זו מתבססת על היכולת של השיטה לדגום (modeling) באופן כמעט מדויק את הביצועים של כל אדם, לרבות מצליחנים בתחומם. בלדגום הכוונה להתחקות אחר מערכות החשיבה, הרגש וההתנהגות הכמעט מדויקות שלו בהקשר ספציפי של ביצוע או הישג ולשכפל אותן אצלנו או אצל אדם אחר.

להבנתי ה-NLP הוא קודם כל מודל של תקשורת והשפעה על עצמנו ועל הזולת. שנית, ה-NLP היא גישה טיפולית אורגנית – מתפתחת כל הזמן, המשפיעה הלכה למעשה על האופן בו אנו מרגישים, חושבים ומתנהגים. מבחינה טיפולית, בשיטה ישנן מאות טכניקות ווריאציות שונות הנועדות לתת מענה ספציפי למגוון רחב של הפרעות, טראומות, פוביות, חרדות וכיוצ"ב טכניקות שהן ספציפיות, אפקטיביות, פשוטות ומהירות.

לטעמי,לא באמת ניתן להבין את האוצר הזה מבלי שמבינים את הנחות היסוד המרכזיות של השיטה, הרוח שמאחורי הדברים.                    ברגע שמתחילים להבין ולאמץ את הנחות היסוד כאמונות מנחות בחיינו, הקסם מתחיל לחלחל..                                           

הנחות היסוד מתבססות על סט שלם של אמונות, דרכי חשיבה ותשתיות רעיוניות של אותם ענקי רוח אשר מתודולוגיית ה-NLP מתבססת על עבודתם. המפורסמים שבהם הם: מילטון אריקסון המטפל הנודע, מפתח הגשטאלט פריץ פרלס ווירג'יניה סאטיר חלוצת הטיפול המשפחתי.

כל הזכויות שמורות. יחיאל שפירא – יצירת תהליכי שינוי משני חיים!

 

Site by Armadil

צרו קשר

Thank You!

The form has been successfully sent.

* נא הקלד את שמך

* נא הקלד את שמך

* נא הקלד את שמך

* נא הקלד את שמך

צרו קשר

 

יחיאל שפירא

יצירת תהליכי שינוי משני חיים!

 

050-7517586

shapira.yechiel@gmail.com